A Magyar Rektori Konferencia közleménye (1. rész)

Belföld, 2018.05.17

    Budapest, 2018. május 17., csütörtök (OS) - A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Magyarország V4 elnöksége keretében egy közös, a visegrádi négyek országainak intézményeit összefogó nemzetközi rektori konferenciát szervezett Budapesten 2018. május 17-én az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Az esemény lehetőséget adott a négy ország közötti kulturális és oktatási kapcsolatok elmélyítésére, a cseh, lengyel, szlovák és magyar intézmények között meglévő együttműködések megerősítésére, valamint új együttműködési lehetőségek feltárására.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen szervezett konferencián közel százhúsz egyetemi vezető, résztvevő képviselte a V4 országokat.
A rendezvényt Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár nyitotta meg, köszöntő beszédet mondott Prof. Bódis József, az MRK elnöke és Prof. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora. A konferencia az úgynevezett Elosztott kiválóság (Distributed excellence) koncepciójának bemutatásával folytatódott: prezentációk és panelbeszélgetések során a régió felsőoktatási szakértői nemzeti és nemzetközi példákon keresztül ismertették a kutatás, fejlesztés és innováció legfrissebb eredményeit, valamint a V4 országok további fejlesztési lehetőségeit.


Kiadó: Magyar Rektori Konferencia

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!