A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye

Belföld, 2020.04.02

(OS) - Napi testmozgással-és lelki gyakorlatokkal csökkenthető a bezártságtól kialakuló rossz közérzet

Gyerekek / Szülők! Karantén idején se feledkezzünk meg az aktivitásról. Seres Viktor a 11 éves influencer, youtuber szerencsés, mert a tömbháznál, ahol lakik, erdő, vízpart, emberektől mentes terep található, ahol naponta 1-2 órát testvérével önállóan sportolhat.

Erről videóblog itt:
&t

Mozgás, egyensúly szükséges a bennünk képződő feszültség oldására, testünk egészsége érdekében is nagyon fontos - fogalmazza meg Rácz Anett, az egészségfejlesztéssel is foglalkozó Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője. Ha nincs mód erdőben - emberektől mentes területen mozogni, pár egyszerű - hasznos módszer a mindennapokra:
- szobai zenés torna,
- az udvaron / lépcsőházban pár perc séta,
- súly emelgetés (könyv is megteszi),
- meditáció - jóga,
- hangos olvasás, versmondás,
- társasjáték, kártya, játék.

Rácz Anett alapítványi vezető hozzátette: a megváltozott - zűrös napirend negatívan hathat a kisgyermekek viselkedésére. Vonjuk be őket a napi feladatokba, dicséret mellett pl. háztartástan (takarítás, mosás), higiénia, rendrakás is lehet az alternatív iskolarend része, hagyjuk fejlődni a kicsiket az "élet iskolájában". Emellett a kilátástalansággal kapcsolatos ventiláló gondolatokat a szülő rendszeresen úzze el, pozitív hozzáállás és az egyszerű dolgok kombinációja lehet megoldás a siker eléréséhez.

Kép: www.matrixalapitvany.hu/_kep/matrix-digitalis-iskola.jpg

Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!