A szabadságról, szerelemről és a zenéről szól majd az 50. SZIN

Belföld, 2018.08.16

Augusztus 22-én kezdődik Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok. Már javában nyírják a füvet, építik a színpadokat, készülnek a szervezők.

SZIN50 bejárás
A sajtó számára szervezett helyszíni bejáráson Kolonics Erika a fesztivál igazgatója elmondta, a felfokozott érdeklődést jelzi, hogy eddig 30 százalékkal több bérletet értékesítettek, mint tavaly, a napi jegyeknek pedig a duplája fogyott el. Nem csoda, hogy 13 országból érkeznek zenerajongók, hiszen a négynapos nyárzáró fesztiválra érkezik többek között Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne. Wilkinson, Faithless Dj set és a hazai poprock élvonala Ákostól a Halott Pénzen át Lovasi Andrásig.

A csütörtök déli bejáráson részt vett Botka László polgármester is, aki az ötven éves rendezvény jelentőségéről, a város kulturális életében betöltött szerepéről beszélt “A fél évszázad alatt generációk nőttek fel a Szegedi Ifjúsági Napokon és büszkén mondhatjuk, hogy Szeged kiemelt részévé vált. Az itt töltött idő alatt a fesztiválozók megismerhetik a Napfény városának minden szépségét és a szegediek vendégszeretetét, így a későbbiekben is szívesen visszatérnek hozzánk”- fogalmazott a polgármester.

Ezeket a hagyományokat szeretné továbbvinni a mostani fesztivál is, ám már minden nagyobb méretű, és a modern igényeket kielégítve komplex szolgáltatást kínál a résztvevőknek. Az idei fesztiválon 10 zenei színpadon a 4 nap alatt 1395 fellépő fog megfordul, a több mint 150 zenei program során. A SZIN-en 537 fő fog dolgozni egészen a színpadok technika személyzetétől a szemétszedőkig, hogy minden adott legyen a gondtalan szórakozáshoz.

A Nagykörút hosszúságával vetélkedve 5. 890 méter elektromos kábelt használnak fel a szervezők, és 55 tonna fémvázszerkezetet mozgattak meg a színpadépítők a Borsodi Nagyszínpad és a Pepsi Nagyszínpad felépítése során, ez pedig 9,1 darab afrikai elefántbika súlyának felel meg. 5.000 m2 mobil padozatot raktak le a Partfürdőre, hogy a fesztiválozók kényelmesen, de legfőképpen pormentesen szórakozzanak.   A 15 fős szervezői stáb az elmúlt SZIN óta 28. 750 munkaórát töltött a szervezéssel.  

Vannak egészen őrült rekordok és különlegességek is az 50. SZIN-nel kapcsolatban. A legtávolabbi jegyvásárló a 2861 km-re lévő Finnországi Vaasa városából érkezik és 58. 785 fő töltötte le a SZIN hivatalos mobil applikációját az elmúlt 1 évben. Az idei SZIN-re érkező egyik külföldi fellépő kiemelt kérése volt, hogy a koncert előtt szeretne imádkozni, így a szervezőknek egy mobil kápolnát kell kialakítani a backstageben. Hogy ki ez a fellépő, a szervezők nem árulták el, de akik ellátogatnak a fesztiválra erre a rejtélyre is választ kaphatnak.
(Webrádió)

Címkék

SZIN SZIN50 Szegedi Ifjúsági Napok 50 éves a SZIN
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!