A szegedi zajrendelet visszavonását kérte Szabó Bálint

Belföld, 2018.05.18

A városnak kárt okozó és diszkriminatív szegedi zajrendelet visszavonását kérte a helyi vendéglátósok és szolgáltatók nevében a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

Szabó Bálint a szegedi díszközgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján felszólította Botka László (MSZP) polgármestert, hogy fejezze be a városnak kárt okozó "ámokfutását".

Az ügyvezető közölte, az elmúlt másfél évtizedben a Szegedi Tudományegyetem hallgatói létszáma 30 ezerről 20 ezerre csökkent, a közelmúltban elfogadott "csendrendelet" pedig azt okozhatja, hogy ez a folyamat folytatódik.

A jogász kifejtette, a rendelet nemcsak az egyetemisták szórakozását lehetetleníti el, hanem sok szegedi megélhetését is veszélyezteti. Mint mondta, egy magyar egyetemista mintegy 150, egy külföldi 400 ezer forintot költ el havonta a városban.

Szabó Bálint azt kérte a polgármestertől, azonnali hatállyal vonja vissza a "csendrendeletet", és kezdjen érdemi párbeszédet a vendéglátósokkal, szolgáltatókkal és az egyetemisták képviselőivel.

A szegedi közgyűlés áprilisi ülésén módosított zajrendelet szerint a szabadtéri rendezvények többségénél hétköznapokon 22 óráig, pénteken és szombaton éjfélig használható hangosítás, a szabályozás nem vonatkozik az állami és önkormányzati eseményekre.

Botka László az előterjesztés vitájában elmondta, az előkészítés során a rendezvényszervező cégek mellett az egyetem vezetésével is egyeztettek, amennyiben szükséges, a több ezer látogatót vonzó programokra speciális szabályokat alkalmaznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!