A bronzkori arany lábvért is látható lesz a Múzeumok Őszi Éjszakáján Szegeden

Belföld, 2017.10.26

Izgalmas programokat ígér az idei Múzeumok Őszi Éjszakája Szegeden: az érdeklődők láthatják többek között azt a bronzkori arany lábvértet, melyet a szakemberek az elmúlt évtizedek legjelentősebb magyarországi aranyleletének tartanak - tájékoztatta a Móra-múzeum sajtóreferense az MTI-t.

Hegedűs Anita közölte, hogy szombaton este a szegedi Kultúrpalota dísztermében ismét látható az a bronzkori arany lábvért, melyet nyár elején találtak meg Szeged határában. A lenyűgöző tárgy egy darabját, mely összegyűrt állapotban került elő, most kibontott formában is megcsodálhatják az érdeklődők.

A múzeumban jubileumi programokkal emlékeznek arra, hogy az intézmény névadója, Móra Ferenc száz éve, 1927-ben vette át a közgyűjtemény vezetését. Szombat este a kerek évforduló alkalmából Móra felolvasó-maratont tartanak, melybe bárki becsatlakozhat. Késő este pedig bemutatják a Címtelen könyv című színdarabot Móra titkos szerelmi életéről Kiss Ágnes rendezésében.

A Kultúrpalotában látható majd a Suhancok papucsos táncbemutatója, zseblámpával bejárható a néprajzi és természettudományi látványtár és Nemes Roland színművész vezetésével bebarangolható a PlakArt-kiállítás. A Kass Galériában a Kass és a zene kiállításon Szőkefalvi-Nagy Erzsébet vezeti körbe az érdeklődőket, a Fekete házban pedig csak ezen az estén a Lapozgatót nyitnak Gyenes Kálmán fotóművész képeiből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!