A FIT Program élményközpontú oktatást és tapasztalásalapú tanulást nyújt a gyerekeknek

Belföld, 2017.09.07

A Fiatal Tehetség (FIT) Program élményközpontú oktatást és tapasztalásalapú tanulást tesz lehetővé - mondta a program szakmai vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Constantinovits Milán azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy hogy új központtal bővült a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja: idén ősztől az eddigi öt helyszín mellett Kecskeméten is indulnak a felső tagozatos diákokat célzó, a hagyományos oktatást kiegészítő képzések.

Az ingyenes kurzusokra szeptember 26-áig várják az ősszel ötödik osztályba lépő kecskeméti diákok jelentkezését - tette hozzá.

A honlapon tanári és szülői ajánlással lehet regisztrálni, ezt követi egy válogató, amelyen felmérik a gyerekek intelligenciaszintjét, megnézik szociális készségeiket, és azt, milyen motivációval érkeznek, továbbá vizsgálják, mennyire alkalmasak arra, hogy egész napos tréningen vegyenek részt.

Constantinovits Milán kitért arra, hogy az MCC felső tagozatos programjának első két éve azt mutatja, azok a gyerekek, akik részt vesznek a programban, nyitottabbá válnak az iskolai tanulmányaik során és az élet más területén is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!