A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Belföld, 2018.01.23

(OS) - A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala 242 millió Forint Európai Uniós támogatásból valósítja meg a megújuló energiaforrás alapú villamosenergia termelő rendszerek kiépítését.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg - KEHOP-5.2.11-16-2017-00129 - "A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal pályázata napenergia alapú villamosenergia termelés kiépítésére az ország területén 13 helyszínen" című projekt, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pozitív támogatói döntés szerint vissza nem térítendő, bruttó 242 millió forint összegű támogatásban részesített és 2017. november 16-tól aláírt Támogatási Szerződéssel rendelkezik. A projekt az egész ország területére kiterjed és 8 város (Budapest, Szentendre, Gödöllő, Várpalota, Kaposvár, Hajdúhadház, Medina és Pusztavacs) 13 katonai objektumát érinti. A 13 helyszín esetében 409 kW összteljesítményű háztartási méretű kiserőmű létesül. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel, hogy a lehetőségeket kihasználva élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában és a környezetbarát technológiák alkalmazásában, követendő példát mutasson a szervezeti egységek dolgozóinak, szakembereinek és az oda látogatóknak. A projekt ütemezése alapján az előkészítő tevékenységek 2017-ben megkezdődtek, a kivitelezés pedig 2018. II. negyedévében valósul meg.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!