A Jobbik szerint új nyugdíjrendszerre van szükség

Belföld, 2017.09.05

A jelenlegi vegyes nyugdíjrendszer megreformálására van szükség Tóth Péter, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője szerint. Véleménye szerint a bérunió is megoldás lenne a nyugdíjas szegénység kezelésére.

Sok nyugdíjasnak megalázóan kevés a nyugdíja, ezért mindenképpen megoldást kell találni erre a szociális problémára - mondta Tóth Péter. Egy olyan sávos rendszer kidolgozására tesz kezdeményezést az ellenzéki párt, amely kedvezően hatna a leginkább rászorulók életszínvonalára. A Fidesz kormány egyáltalán nem foglalkozik a leginkább kiszolgáltatottakkal, amit jól jelez, hogy nem hajlandó változtatni az egyértelműen igazságtalan egykulcsos adórendszeren.

A Jobbik már korábban is kezdeményezte, hogy részesüljenek az idősebb férfiak is abban a kedvezményben, amelyben a 40 éves munkaviszonyt felmutató hölgyek. Félmillió aláírást gyűjtöttek, de végül az Alkotmánybíróság elkaszálta a kezdeményezést. Ha a férfiak is elmehetnének nyugdíjba 40 év munkaviszony után, az kedvezően hatna a nyugdíjrendszerre, a pluszköltségek pedig rendelkezésre állnak.

Tóth Péter szerint a béruniós kezdeményezésük is előremutató ebben a tekintetben is, hiszen ha a béreket felzárkóztatják az uniós szintre, akkor a nyugdíjakban sem lesz olyan nagy különbség, mint jelenleg. Ehhez azonban kormányváltásra van szükség Magyarországon.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!