A vakok közlekedését segítenék a Liberálisok

Belföld, 2017.11.17

A Magyar Liberális Párt arra kéri a kerületi önkormányzatokat és a főváros vezetését, hogy szerezzenek be a vak emberek számára olyan távirányítókat, amelyekkel utasítani lehet az elektronikus futártáblákat, hogy hangosan mondják be a rajtuk látható közlekedési információkat.

A párt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Vékás Sándor önkormányzati képviselő elmondta, hogy javaslatukra a XV. kerület vezetése már beszerzett 100 darabot a kulcstartó nagyságú távirányítókból. Ezekre a rászoruló kerületi lakosok pályázhatnak - közölte.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke azt mondta, hogy az ötletet tovább szeretnék vinni, ezért minden egyes önkormányzatot megkeresnek és felkérik őket, hogy vásároljanak 100-100 darabot az áfa nélkül 6000 forintba kerülő eszközből. Ha a fővárosi önkormányzat beszerezné a többi szükséges távirányítót, akkor körülbelül 40 millió forintot kellene fizetnie azért, hogy mind a 8-9 ezer Budapesten élő vak ember hozzájuthasson az eszközhöz - közölte.

A politikus hozzátette, nem kellene itt megállni, később nemcsak a vakok, de a gyengénlátók számára is biztosíthatnának ilyen távirányítókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!