Alig kapott nevet, máris letörték Tüske farkát

Belföld, 2018.09.03

Megrongálták az egyik dinót a Móra parkban és már tudják is, hogy kik tettek kárt a dinoszaurusz-kiállítást reklámozó bábban.

Megrongálták a Dinoszaurusz kiállítás egyik darabját
Pénteken kapott nevet az a három dínó, melyek a múzeum bejáratánál próbálnak kedvet csinálni a kiállításhoz. A három dinó két hónapja érkezett az Egyesült Államokból és eddig inkább fényképezték azokat, minthogy kárt tettek volna bennük. A múzeum munkatársai többféle módon is felhívták a látogatók figyelmét, hogy ne nyúljanak a kiállított állatokhoz. A kordonon például elhelyezték magyarul és angolul is azt a felhívást, hogy az állatokhoz tilos hozzányúlni és felmászni rájuk.

Ez nem zavarta azt a négyfős társaságot, mely a biztonsági kamerák tanulsága szerint elkezdték a rongálást, hiszen ők többször is megráncigálták a Tüske névre keresztelt óriás farkát. A videófelvételen látszik, hogy később egy egyedül arra járó férfi megrántja, majd letöri a dinó farkának végét. Egy kb. 10-15 centiméteres darab azóta hiányzik az óriási bábú farokrészéből. A múzeum tájékoztatása szerint hétfőn feljelentést tettek a rendőrségen, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Mivel azonban a kamerák rögzítették az eseményeket, jó esély van a bűnösök beazonosítására.

Az intézmény restaurátora megvizsgálta a főként szivacsból épített bábot, miként lehetne pótolni a farokrészt. Remélhetőleg az incidens nem csökkenti az érdeklődést a kiállítás iránt, hiszen eddig nagyon nagy számban látogattak el a Móra Múzeumba azok, akiket érdekel az őslényekről szóló látványos kiállítás. 
(Webrádió)

Címkék

Dinoszaurusz kiállítás Szeged Móra Ferenc Múzeum Tüske Dinó kiállítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!