Államfőválasztás - Lánczi Tamás: Majtényi nem kínált alternatívát

Belföld, 2017.03.13

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint nem kínált alternatívát Majtényi László, a baloldali ellenzék által támogatott köztársaságielnök-jelölt, inkább a kritikára helyezte a hangsúlyt a parlamentben az elnökválasztás előtt elmondott beszédében.

Az elemző az M1 aktuális csatornán hétfő este azt mondta: a volt ombudsman, az Eötvös Károly Intézet elnöke nem vázolt fel víziót, ami egy "kihagyott ziccer volt".

Ahelyett, hogy a jövőről beszélt volna Majtényi, arról beszélt, hogyan lehetne visszatérni ahhoz a politikához, ahhoz a hatalomgyakorláshoz, amely 2010 előtt jellemezte Magyarországot - tette hozzá.

Szerinte Majtényi László azzal, hogy az új alaptörvényt kritizálta, egy "lejárt szavatosságú politikai terméket vett elő", mert ezen már a magyar társadalom túl van.

Az Országgyűlés hétfőn újabb öt évre Áder Jánost választotta köztársasági elnökké. A titkos szavazáson 170 képviselő vett részt, mindannyian érvényesen voksoltak. Áder János, a Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott. Majtényi Lászlóra 39-en szavaztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!