Államtitkár: a kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia

Belföld, 2017.12.08

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint a kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia a következő költségvetési ciklusban is.

Takács Szabolcs az MTI-nek telefonon elmondta, Varsóban a tagállamok és az Európai Bizottság részvételével zajló "Kohézió barátai" konferencián elhangzottak szerint minden tagország belátta, hogy a kohézió minden fél számára előnyös és folytatódnia kell, mert ennek segítségével kerültek közelebb az országok egymáshoz a konvergenciafolyamatok során.

Hangsúlyozta, hogy az unió csak akkor lesz versenyképesebb, ha a tagállamok is azok, ennek eszköze a kohéziós politika és az innováció, a jövőben erre nagy hangsúlyt kell fektetni.

Takács Szabolcs elmondta még, hogy jövő májusban indul a vita a tagországok között a kohéziós politikáról, a varsói egyeztetésen elhangzottakból kiindulva nem lesz könnyű a megállapodás, mert vannak olyan kihívások az unió előtt, amelyekre forrásokat kell találni. ilyen a biztonság és a migráció, amelyekre a forrásokat nem biztos, hogy a kohéziós alapoktól kellene elvonni.

Az államtitkár a találkozón beszámolt arról, hogy Magyarország a 2014-20-as költségvetési ciklusban elérhető összes forrást meghirdették, 80 százalékát már odaítélték és 40 százalékát kifizették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!