Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét

Belföld, 2023.12.01

Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Manapság, amikor a keresztény alapokon felépült nyugati világ fundamentumait fel akarják számolni, "azzal kell szembesülnünk, hogy a hit nem könnyűvé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé" - hangoztatta Gulyás Gergely, hozzáfűzve: "ha meg akarunk maradni magyarnak meg, kell őrizni keresztény hitünket".

Felidézte: a Habsburgok Magyarországán nem volt egyszerű megmaradni reformátusnak; nagy bátorság és erő kellett ahhoz is, hogy a kommunizmus diktatúrája után itt, ezen a településen is újraindulhasson ez a küldetés.

Ma, amikor mindez magától értetődőnek és természetesnek látszik, különösen fontos, hogy "megemlékezzünk az elődök kitartásáról" - húzta alá.

Gulyás Gergely kijelentette: olyan épület valósult meg Litéren másfél milliárd forintos kormányzati támogatásból, amely bárhol máshol is megállná a helyét a világban.

Gyenes Viktor, az intézmény igazgatója elmondta, a mintegy 1200 négyzetméteres kétszintes, klimatizált épületben öt tanterem kapott helyet; az intézménybe 246 tanuló jár.
(MTI)

Galériánk

Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!