Átadták a megújult általános iskolát Tiszaburán

Belföld, 2023.05.05

Átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának megújult általános iskoláját pénteken Tiszaburán - közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

A több mint 390 millió forintos beruházás során az épület kívül-belül megújult, az iskola összesen kilenc (korábban három, majd hat) új tanteremmel, valamint tanári szobával, vizesblokkokkal bővült - írták.

A tetőtérben létrejött új alkotópedagógiai műhelyben a gyerekek lézervágóval és 3D-s nyomtatóval tárgyakat készíthetnek. A tanárok és a diákok új bútorokat is kaptak, valamint a beruházás részeként új táblákat, projektorokat is felszereltek az iskolában.

A tervek szerint június 30-án záruló projekt során az udvar is megújul, a mozgásfejlesztésre és testnevelésre alkalmas udvari tornaeszközök és játékok beszerzése, telepítése folyamatban van - közölte a segélyszervezet.

A tiszaburai iskolát és a helyi óvodát 2016-ban vette át a kormány felkérésére és a településen élők támogatásával Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 326 hátrányos helyzetű tanulóval - idézték fel a közleményben.

A tájékoztatás szerint jelenleg 459 gyerek jár a tiszaburai iskolába, ezért szükségessé vált az intézmény bővítése.

A korábban termelőszövetkezeti székházként funkcionáló épületet 2018-ban vásárolta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ezek után nyílt lehetőség arra, hogy ott három új tantermet alakítson ki a régi iskolaépülettől néhány utcányira, a Bán Sámuel utcában. A Tiszaburai Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése című, június végén lezáruló projekttel befejeződik a "kisiskola" bővítése és teljes körű felújítása - írták.

Az iskolát pénteken Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, a diagnózis alapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos, Farkas László, Tiszabura polgármestere (Fiatal Romák Országos Szövetsége), F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Thaisz Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának kuratóriumi elnöke adta át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!