Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait

Belföld, 2016.06.17

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait pénteken a Parlamentben, az elismerésben tíz iskola és harmincnyolc ember részesült.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ünnepségen azt mondta, a mai 25 évesek már egy szabad országban születtek, és a mai Magyarországot csak a személyes történeteken keresztül tudják megérteni. Ezért arra kérte a fiatalokat, hogy kérdezzék a szüleiket, nagyszüleiket a személyes történeteikről, amíg lehet.

Hozzátette, arról is fontos beszélni, hogy a Kárpát-medencei magyarok összetartoznak, ezt jól tükrözi az Életmese-pályázat is.

Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre kevésbé érdekli az embereket a család, az összefogás, egyre kevesebb gyermek születik és divat az egyéni érdek előtérbe helyezése a közösségi érdek háttérbe szorításával.

A pályázatot nyolc évvel ezelőtt hirdette meg először a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, azzal a céllal, hogy összegyűjtse a "családi legendáriumokat", mert ezeken keresztül lehet megismerni a múltat.

Az idén a 6-10 évesek korcsoportjában Szakács-Falusi Zsófia (Kisláng), a 10-14 évesek közül a nagyvázsonyi Mátyás Vivien lett az első. A 15-33 évesek korcsoportjának győztese Kiss Vivien (Nyíregyháza), a 33 évesnél idősebbek kategóriájában pedig megosztva Keresztúri Mária és Pozsgai Katalin (Debrecen) kapta az első díjat. A rendezvényen tizenhat különdíjat is átadtak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!