Átadták a korszerűsített városi műjégpályát

Belföld, 2017.11.25

Új jégkészítő berendezést, mobil tanpályát és megszépült öltözőket kapott a városi műjégpálya. Az ünnepélyes átadóra egy gyermek-jégkorongtornát követően került sor.

Az U8-as és U10-es tornákon a szegedi mellett a kiskőrösi, szarvasi, békéscsabai, makói, valamint szabadkai és brassói hokipalánták vettek részt. Az ünnepélyes díjkiosztón ott volt a magyar jégkorong-válogatott két legendája, Szuper Levente és Vass Márton is. A díjakat Botka László polgármesterrel közösen adták át a sportolók, majd megkezdődött a hivatalos átadóünnepség.    

A bővítés mellett korszerűsítették a gépészetet is. Új, energiatakarékos jégkészítőt telepítettek, a 30 éves elődjét pedig leselejtezték. Az új berendezés abból a szempontból is jobb a réginél, hogy nagyjából 200 kilónyi ammóniával működik, így a korábbi két tonna veszélyes anyagnak mindössze a tizedét használja fel. Az új gépnek köszönhetően már nem csak akkor lesz jég, ha hideg van, hanem akár egész évben is működhet.

A régi pálya megmarad, de a mellette lévő füves területen lesz még egy tan-jégpálya is, amely méretében körülbelül a harmada az eredetinek. A mobil pálya elbontható és bárhol felállítható, akár a Széchenyi téren is. A fejlesztés után várhatóan hosszabb lesz a szezon, a sportolók igénye jelenleg az, hogy augusztustól áprilisig legyen nyitva  a létesítmény.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!