Autócsodák a szegedi Árkádban

Belföld, 2023.07.08

Gyönyörű állapotban megőrzött, illetve restaurált legendás sportautókat állítottak ki az Árkád Szeged legalsó szintjén.

Porsche 993 Turbo Look
A "Szépség, Erő, Száguldás" néven nyílt kiállítást július 8-tól egészen két héten át, július 23-ig láthatja a nagyközönség. Érdemes a különleges oldtimer autók miatt Szeged legnagyobb bevásárló központját meglátogatni, hiszen olyan legendás sportautók tekinthetők meg, mint a Porsche 993 Turbo Look, a Chevrolet Corvette C2 Convertible, a Jaguar E-type, a Chevrolet Corvette C3 Anniversary 1978, a Shelby Cobra 427, a Dodge Charger 440 Magnum 1969 és a Chevrolet Impala SS 1964.

A kiállított sportautók mind legendák a maguk nemében, a Porsche például a 993-as Carrera alapjain nyugszik, de stílusjegyei a Turbo modelleket idézi. A 993 Turbo Look annak ellenére sincs teljesítmény hiányában, hogy csak az optikai jegyeiben hajaz a Turbo-ra, a brutális feltöltőt nem kapta meg. Szintén legenda a kék színben kiállított Shelby Cobra 427, amely Caroll Shelby keze munkáját és kreativítását dícséri. Az eredeti változat 7 literes V8-as motort kapott, amely hihetetlen teljesítményével és hangjával hódította meg a férfi szíveket. Az 1969-es Dodge Charger 440 Magnum a "muscle car" kategória szimbóluma, talán a legemblematikusabb képviselője. A Charger bitang V8-as erőforrása 375 lóerőt szabadít rá az aszfaltra, de nem csak a motor lenyűgöző, hanem a luxust idéző belső tér is.  

Aki teheti, mindenképp nézze meg az ingyenes kiállítást, hiszen az autózás legendás múltjába kalauzolnak el ezek a makulátlan oldtimerek.
(Webrádió)

Címkék

Szépség Erő Száguldás Árkád Szeged Legendás sportautók
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!