Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra, valamint a nagy árvízre emlékezett Szeged

Belföld, 2024.03.15

A korábbi évek hagyományának megfelelően idén is a Klauzál téren, Kossuth Lajos szobránál mondott ünnepi beszédet Dr. Botka László polgármester.

Március 15-i ünnepség Szegeden
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. , míg a várost teljesen romba döntő nagy árvíz 145. évfordulójára emlékezett Szeged városa március 15-én. A városi ünnepségek a Dóm téren vették kezdetüket, ahol Dr. Kozma József koszorút helyezett el a tragikus sorsú költőóriás, Petőfi Sándor szobránál, majd a Városháza előtt ünnepélyes keretek között felvonták az Országzászlót.  

Dr. Botka László ünnepi beszédére több százan gyűltek össze a Klauzál téren, ahol a város tisztségviselői koszorút helyeztek el Kossuth Lajos szobránál. Szeged város polgármestere megemlékezett a dicső múltról, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc szegedi momentumairól, hiszen itt hangzott el Kossuth Lajos történelmi beszéde, majd három évtizeddel később a Tisza teljesen lerombolta Szegedet, hogy ezután egy megújult, modern város jöhessen létre. A polgármester ugyanakkor megemlítette a jövőt is, hiszen 2 éven belül itt épül meg a BYD elektromos autógyára, amely alapjaiban változtatja meg a várost.  


A Klauzál téren felállított színpadon a deszkákra léptek a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Bánvölgyi Tamás, Gömöri Krisztián, Menczel Andrea, Krausz Gergő, valamint Szívós László is, ahol többek között felcsendült a Nemzeti dal.

A közönség megtekinthette a Pavane, valamint a Szeged Táncegyüttes előadását, akiket a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar kísért.

A kicsik sem maradtak program nélkül, hiszen az apróságokat játszóház, ünnepi foglalkozások, lufihajtogatás, arcfestés és fejtörők várták.  
(Webrádió)

Címkék

Március 15 Szeged Ünnepség Botka László
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!