Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (2. rész)

Belföld, 2024.04.18

    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a Műemléki Világnapon adja ki díjait. Idén az ünnepélyes megemlékezésre és a 2024-es díjak kihirdetésre április 18-án, a budapesti MOM Kulturális Központ Kupolatermében megrendezett egész napos rendezvény keretén belül került sor. 2024-ben négy ICOMOS- díjat, három Példaadó Műemlékgondozásért díjat egy Műemlékvédelmi Citrom díjat osztottak.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Példaadó Műemlékgondozásért Díjjal tüntette ki Bedekovich Éva építészt, műemléki szakmérnököt több évtizedes műemlékvédő tevékenységéért, különösképp Abony műemlékei méltó megőrzésének elősegítéséért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Példaadó Műemlékgondozásért Díjjal tüntette ki Kecskemét Önkormányzatát a Városháza alapos helyreállításáért, az épület bemutatásáért, az idegenforgalom méltó fogadásáért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Példaadó Műemlékgondozásért Díjjal tüntette ki Market Zrt. Romvándor programját, amelynek keretében a kivitelező vállalat társadalmi felelősségvállalás keretében középkori romok sorát állítja helyre.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Citrom-díjjal ismeri el a veszprémi Szent György kápolna vasbeton védőtetőjének elbontását, a modern építészetre jellemző, nagyvonalú héjtetők egyik jelentős emlékének elpusztítását.


Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!