Az intimitásé és a humoré lesz a főszerep az Ének az esőben kőszínházi bemutatóján

Belföld, 2017.02.02

Míg a Szegedi Szabadtéri Színpadon a látvány, addig a Budapesti Operettszínházban az intimitás, a finom gesztusok és a humor kapja a főszerepet az Ének az esőben című darabban, a február 17-i fővárosi premieren - fejtette ki Harangozó Gyula, a darab rendezője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Tavaly augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be a Budapesti Operettszínházzal közösen az Ének az esőben musicalt, amelyet a nyár folyamán öt alkalommal játszottak - idézte fel a rendező.

Kifejtette, hogy mindig "nagy falat", amikor egy 1000 négyzetméteres színpadról kell bevinni egy előadást a kőszínházba, és adaptálni az operettszínház adta lehetőségekhez, a színpadtechnikához és a színpadra férő létszámhoz. A februártól látható előadás azonban valójában a darab magja, ezt "dúsították fel" és egészítették ki a szegedi bemutatóra mind létszám, mind látvány tekintetében.

Az egyik szereposztásban Don Lockwoodot alakító Gömöri András Máté színművész elmondta, hogy természetesen egészen más technikákra van szükség ahhoz, hogy egy nagy színpadot megtöltsenek, de nagyon élvezik, hogy a kőszínház lehetőségeit kihasználva most több humorral, fűszerrel lehet megtölteni az előadást, hiszen egy szabadtéri színpadon sokkal kevésbé tud érvényesülni a színészi játék finomsága.

A világhírű, 1952-es film ihlette előadásban feltűnik mások mellett Peller Károly, Adorjáni Bálint, Serbán Attila, Szinetár Dóra, Gálvölgyi János és Szulák Andrea is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!