Befejeződött az orosházi szakrendelő csaknem 300 millió forintos fejlesztése

Belföld, 2023.10.27

Felújították és akadálymentesítették az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjét 295 millió forint európai uniós támogatásból, új eszközöket is vásároltak.

Az intézmény azt is közölte az MTI-vel, hogy a támogatást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban nyerték el.

A korszerűsítés segíti a betegellátás biztonságosabbá tételét úgy, hogy nem emeli a fenntartási, üzemeltetési költségeket. Eredmény ezenkívül a járóbeteg-intézmények infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása, valamint az akadálymentesítés további fejlesztése - írták.

A projekt tavaly februárban indult, az akkori tájékoztatás szerint a munkálatok kiterjedtek a Könd utcai szakrendelő részbeni akadálymentesítésére - például látássérülteknek vezetősáv kialakítása -, a rossz állapotú burkolatok cseréjére és a korlátok javítására. A főlépcsőházi hő- és füstelvezetési rendszer javítása, a patika ügyfélterének bővítése és felújítása, továbbá a kórház főépülete és a szakrendelő közötti vasajtó mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélése is szerepelt a tervekben.

A beruházás része volt a 19 egészségügyi szakmát érintő műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is - közölték.

Az orosházi szakrendelő ellátási körzete mintegy 100 ezer lakosra terjed ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!