Beteg kisfiú és anyukája költözhetett egy IKV-s lakásba

Belföld, 2017.03.10

A lehető leggyorsabban kiutaltak egy lakást egy olyan szegedi családnak, ahol a baj nem járt egyedül. Tavaly nyáron ugyanis kiderült, hogy Norbika leukémiában szenved, anyukája pedig külön költözött addigi élettársától.

Vincze Gabriella és kisfia két hónappal azután, hogy jelezték igényüket az IKV Zrt-nél egy garzonlakás bérlői lettek. A nehéz anyagi helyzetbe került anyuka és beteg kisfia pénteken vehette át a Kereszttöltés utcai lakásuk kulcsait az IKV munkatársaitól.

Gabriella esete is jól példázza, az önkormányzat és az IKV fontosnak tartja, hogy segítsen a nehéz helyzetbe kerülő családokon – mondta az ünnepélyes kulcsátadón Annus Regina a cég kezelési igazgatója. Tavaly nyáron derült ki, hogy Gabriella kisfia leukémiás, és a kezelések azonnal el is kezdődtek. Közben a fiatal hölgy elköltözött élettársától, így lakhatási gondjai is tetézték a bajt. Decemberben kereste meg az IKV Zrt-t, ahol közölték vele, hogy jogosult a szociálisan rászorulók átmeneti elhelyezésére, és elindították az ügyintézési folyamatot.

A lakás kiutalása és rendbetétele két hónap alatt megtörtént, így most legalább az egyik égető gond megoldódott. Vincze Gabriella a kulcsátadó után elmondta: Hosszú és nehéz út végén jutottak biztos lakhatáshoz, de az önkormányzaton és az IKV-n kívül nagyon sokan segítették őket. Mindenkinek megköszönte a támogatást, és abban bízik, hogy a kisfia meggyógyul.

Az élhetőbb, jobb környezethez az is hozzátartozik, hogy az ingatlankezelő munkatársai próbáltak a család igényeihez igazodni, így a több felajánlott lakás közül Vincze Gabriella választotta ki a nekik tetszőt. A padlószőnyeget laminált padlóra cserélték, illetve a falak festéséhez olyan speciális festéket használtak, amely mosható, így könnyebb lesz a lakást tisztítani, felmosni.

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!