Blokád alá helyezték a Belvárosi hidat (Frissítve)

Belföld, 2022.07.19

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Szegeden sem tétlenkedik, hiszen a helyi passzivistájuk, ahogy a viccpárt nevezi aktivistáját, tüntetést szervezett a KATA, azaz a kisadózók tételes adójának megváltoztatása ellen.

Belvárosi hídfoglalás Szeged
A kétfarkúak Budapesten a tömeg segítségével az Erzsébet hidat foglalták el, nem volt ez másként Szegeden sem, ahol a Belvárosi hídra esett a választás. Az autósok egyébként viszonylagos nyugalommal vették tudomásul, hogy az előzetes tervek szerint éjszaka 11 óráig nem használhatják a város forgalmas átkelőjét. A tüntetők egyébként nem azonnal a hídfoglalással indítottak, hiszen a Rákóczi téri Kormányhivatal előtt kezdték a demonstrációt.  

Meglepően sokan, több százan gyűltek össze és fejtették ki nem tetszésüket a jelenlegi hatalommal szemben. A tüntetők a Belvárosi hídhoz vonultak, majd lezárták az átkelőt, a rendőrség pedig biztosította a két hídfőt. Este fél 10-kor még mintegy 300-an voltak a hídon, ahol a szónokok arra bíztatták a tömeget, hogy akinek van kedve ragadjon mikrofont és ossza meg gondolatait a többiekkel. Nem sok fiatalnak akadt bátorsága, hogy beszéljen a tömeghez, de az a féltucat ember aki megtette óriási ovációt, illetve tapsot kapott. A tömeg a tervek szerint 11 óráig tartja lezárva a hidat, aki teheti addig kerülje el. A hídfoglalók zenét hallgattak és a demonstráció vége felé olyan volt a hangulat, mint egy utcabálon, még vonatozásra is sort kerítettek a tüntetők. A tüntetés tehát jó hangulatban telt. A szegedi politikusok közül Mihálik Edvin vett részt a rendezvényen, akit egy rövid interjú erejéig portálunk meg is szólaltatott.  



Mihálik Edvin kérdésünkre elmondta, az Orbán-kormány az április 3-i ígéretével ellentétben teljesen más programot hajt végre, döntésükkel több mint 400 ezer adózó került nehéz helyzetbe. A kormány eredeti célja a gazdaság kifehérítése volt, sokan is választották a KATA-t, hogy fizessenek adót, hiszen ezen emberek bizonyos hányada korábban a fekete gazdaság része volt. Amennyiben ez nem volna elég, a rezsicsökkentés is megszűnik a jelenlegi formájában és sokkal többet fognak fizetni a magyarok - tette hozzá a politikus. Jelentős infláció van, ilyen helyzetben segíteni kellene az embereket, az Orbán-kormány azonban csak ad hoc döntéseket hoz. Nem tudnak a magyar emberek felkészülni arra, hogy hogyan fognak adózni, mennyiből és hogyan fognak élni 2-3 hónap múlva. Nyugdíjasok jelentős része nehezen fog megélni, nekik segítséget kell nyújtani. Bajban van a magyar gazdaság, többek között azért mert a választások előtt rengeteg pénzt költöttek el, valamint az EU-val nem képes megállapodni az Orbán-kormány. Meg kell állapodni az Európai Unióval és a kormánynak végre a magyar emberek érdekeivel kellene foglalkoznia - tette hozzá Mihálik Edvin.
(Webrádió)

Címkék

Magyar Kétfarkú Kutya Párt Hídfoglalás Szeged Belvárosi híd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!