BM: megjelent a belügyminiszteri rendelet a pedagógusok teljesítményértékeléséről

Belföld, 2024.04.05

Megjelent a belügyminiszter rendelete a pedagógusok teljesítményértékeléséről: a jelenleg a munkáltató döntésétől függően alkalmazott, nem egységes teljesítményértékelés helyébe egységes, kötelező pedagógus teljesítményértékelési rendszer lép - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.

"A teljesítményértékelési rendszer a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, igazgatók munkájának fejlesztését tűzi ki célul a köznevelés minőségének és eredményességének javítása érdekében. A pedagógusok teljesítményértékelését az igazgató végzi évente a KRÉTA rendszerben, első alkalommal 2025 nyarán" - írták.

Kiemelték, hogy a új rendszer bevezetése nem okozza az adminisztráció növekedését, 2023 nyarán a kormány eltörölte a kötelező pedagógus önértékelést, illetve a pedagógusok és az igazgatók egyéni tanfelügyeletét.

A rendelet tervezetét hosszú egyeztetést követően 2023 decemberében hozta nyilvánosságra a Belügyminisztérium, a tervezet a megtett észrevételek alapján több ponton módosult - idézték fel. Hozzáfűzték: újdonság, hogy a teljesítményértékelés során az igazgató a szülők és - középiskolás korosztály esetén - a tanulók véleményét is figyelembe veheti, a véleményezésre ugyancsak a KRÉTA rendszerben nyílik majd lehetőség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!