Bontják a ligetben a teniszpályát

Belföld, 2017.12.19

Tavasszal kezdheti meg a kivitelező az újszegedi Liget felújításának munkálatait. A Zöld Város Kialakítása projektben közel egymilliárd forintot fordítanak a szolgáltatások korszerűsítésére, futópályát, kutyafuttatót, tornaeszközöket építenek.

Megkezdődött a teniszpálya elbontása az újszegedi ligetben. A zöld város projekt keretében közel egymilliárd forintot költ az önkormányzat a park rendbetételére, modernizálásra.

Az önkormányzat perben sikeresen visszaszerezte a tulajdonát a korábban jogcím nélkül a területet használó teniszegyesülettől. ennek következtében az ott lévő felépítményeket, kerítést, épületet el kel bontani, hogy a beruházáshoz előkészítsék a terepet.

Ezzel párhuzamosan zajlik a Liget rekonstrukció beruházás közbeszerzési eljárása is. Ennek sikeressége estén a kivitelező már tavasszal fel tud vonulni a területre és megkezdheti a munkát. A felújításnak három része lesz. Az újszegedi szabadtéri büfé korszerűsítése és a közvilágítás, valamint a kamerarendszer kiépítése mellett egy úgynevezett zöld város jön létre a Ligetben kutyafuttatóval, szabadtéri tornapályával, tanösvénnyel.

Régi hiányosságot orvosol majd egy új nyilvános mosdó kialakítása is. A helyiek részéről a legnagyobb igény a sportra volt. A tervekben ezért szerepel egy 1500 méteres öntött gumi borítású futópálya és a fősétány mentén egy aszfaltos futó és gyaloglópálya is.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!