CPAC - Deutsch Tamás: nem szabad elfogadni a progresszív hatalmi törekvéseket!

Belföld, 2024.04.26

Semmi ok a kishitűségre, nem szabad elfogadni a progresszívek hatalmi játékszabályait, "elzavartuk a kommunistákat, elbánunk velük is" - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője a CPAC Hungary második napján pénteken Budapesten.

Deutsch Tamás egy sikeres európai szuverenista fordulat feltételei között első helyen jelölte meg, hogy a június 9-i EP-választásokon a szuverenista erők a lehető legtöbb mandátumot szerezzék meg, ki-ki a maga hazájában.

A változáshoz erő kell, a mandátumok kétharmada az EP-választásokon - tűzte ki a célt a fideszes politikus.

Másodikként nevezte meg a brüsszeli változások feltételeként, hogy az európai parlamenti választások után erős együttműködés jöjjön létre a szuverenista erők között. Ez a Fidesz és a KDNP EP-képviselőin nem fog múlni - ígérte.

Végül Brüsszelben az kell a változáshoz, hogy a szuverenista erők minél több országban kormányzati pozícióba kerüljenek - mutatott rá, kiemelve: minden tagállamban le kell győzni a progresszív-liberális pártokat.

Azért tudjuk ezeket a célokat elérni, mert az erő velünk van - jelentette ki Deutsch Tamás.

A fideszes poltikus - aki a konzervatív világ egyik legrangosabb nemzetközi fórumának nevezte a rendezvényt -, úgy fogalmazott: mi, akik kénytelenek voltunk évtizedekig kommunista diktatúrában élni, meglehetősen jól ismerjük a totalitárius rendszerek természetét. "Hátszélben is már kilométerekről megérezzük az ilyen rezsimek szagát" - mondta.

Azt mondta: a progresszív liberálisok - a kommunistákhoz hasonlóan - egy új totalitarizmust hoztak létre.

A progresszívek újítása a kommunistákhoz képest az, hogy előbb az állami főhatalom legfontosabb elemeit kiszervezték a radikális aktivistáikból álló úgynevezett civil szervezetekhez, az NGO-khoz, a mainstream médiához, a tényellenőrökhöz, az érzékenyítőkhöz, majd a Soros-hálózat, "a nyílttársadalom-kommandó" kizárólagos hatalomgyakorlását jogilag is körülbástyázták - fejtette ki.

A kommunista totalitarizmushoz hasonlóan kegyetlen következetességgel és mézes-mázas stílusba burkolt kíméletlenséggel teremtették meg a kizárólagos hatalomgyakorlás rendszerét. A progresszívek is létrehozták az addig beszélt normális nyelvtől eltérő, "politikailag korrekt nyelvezetet", és annak használatát kötelezővé tették - mutatott rá.

Úgy folytatta: agresszív ideológiai hegemóniát hoztak létre, csak egyféle világmagyarázat, csak egyetlen igazság létezhet. Harmadikként az emberek együttélésének természetes szövetét szétszabdalva kijelölték a társadalom vezető erejét, amelyik mindenki máshoz képest többletjogosítványokkal rendelkezik - közölte. Rámutatott: a kommunistáknál ez a munkásosztály volt, a progresszív-liberálisoknál a Soros-hálózat és az NGO-k világa.

Végül - tette hozzá - a jogot és az állam teljes működését kizárólagos hatalmi törekvéseik szolgálólányává tették.

Deutsch Tamás értékelése szerint jogállami vádaskodásaik árnyékában a valóságban felszámolják a jogállamot.

Kitért arra is, hogy az elmúlt évtizedekben a progresszív baloldali erők két dolgot mantráztak, és mantráznak non-stop: ők az "überokosak", míg a szuverenisták szellemi képességei nem túl optimálisak; ők a szupererősek, a szuverenisták pedig nem tudnak nyerni.

A progresszívek úgy tartják, rajtuk kívül mindenki tudatlan, csak ők vannak annak a tudásnak a birtokában, hogyan éljük az életünket, mit gondoljunk a háborúról, a migrációról, a klímaváltozásról, a családról vagy a genderkérdésről.

Aki pedig a progresszív kánontól eltérően gondolkodik, mindenekelőtt lesajnálják vagy megbélyegzik, kirekesztik vagy egyszerűen lefasisztázzák - mondta Deutsch Tamás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!