TV műsor

December 9-én mutatja be választási programját az MSZP

Belföld, 2017.12.01

Az MSZP december 9-én mutatja be Tegyünk igazságot című programját a választóknak. A szocialista párt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a program középpontjában az igazságos ország megteremtése áll, szemben a Fidesz által épített "szegényellenes, az országot kifosztó" politikával.

Közölték: az MSZP a jövő év elején tartja kongresszusát, amelyen szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.

Úgy fogalmaztak, az MSZP szerint mindenkire szükség van, aki Magyarországért akar tenni, aki hisz a demokráciában, az európai Magyarországban és hajlandó azért dolgozni, hogy több millió magyar jobban éljen a jövőben, mint ma.

Kitértek arra is: Molnár Gyula pártelnök javaslatára az országos elnökség Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának "arca".

Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval (DK). Ezen a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre - olvasható a közleményben. Megismételték: az MSZP továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis szerintük matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra - a koordinált indulás 27 körzet "feladását" jelentené.

Az MSZP országos választási bizottsága augusztus 17-én kérte fel Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy Kunhalmi Ágnessel együttműködve készítsen listát a tizennyolc budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselőjelöltjéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!