Deutsch Tamás: a dollárbaloldal képviselői már büszkélkednek is azzal, hogy hazájuk ellen áskálódnak

Belföld, 2024.03.13

A dollárbaloldal európai parlamenti (EP-) képviselői már büszkélkednek is azzal, hogy hazájuk ellen áskálódnak, azon dolgoznak ugyanis, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó uniós forrásokhoz - közölte a Fidesz EP-frakcióvezetője szerdán.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is megszólalt abban a DK-s és momentumos politikusokból álló "dollárbaloldali kórusban", amely a saját hazája elleni áskálódásokkal büszkélkedik.

Elmondta, eddig is tudták és tapasztalták is, valamennyi dollárbaloldali európai parlamenti képviselő minden energiájával azon dolgozik, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez.

Csak az a változás - folytatta - , hogy most már büszkén kérkednek a hazájuk elleni áskálódással.

A kormánypárti politikus szerint "az pedig végképp hab a tortán, hogy az a Cseh Katalin beszél a korrupcióellenes küzdelem fontosságáról, aki milliárdos korrupciógyanús ügyben érintett. Hiszen az derült ki, hogy a Cseh Katalin vezette családi cég milliárdos korrupciógyanús ügyben érintett a hazai és európai uniós fejlesztési pénzek szabálytalan, csalárd felhasználása kapcsán" - fogalmazott.

Deutsch Tamás elképesztőnek nevezte, hogy a dollárbaloldal politikusai folyamatosan a közvetlen brüsszeli források fontosságát "mantrázzák".

A Fidesz EP-frakcióvezetője azt mondta, ha a Magyarországnak járó európai uniós fejlesztési pénzek közvetlen brüsszeli forrásokká válnának, akkor a magyarok a nekik járó európai uniós pénzek 98 százalékát elvesztenék.

Az EP-képviselő magyarázatként elmondta, a közvetlen forrásokra valamennyi tagállamból lehet pályázni, és az egyes országok a népességarányuk, a lakosságarányuk, illetve a GDP-jük arányában részesülnek a pénzekből. Magyarország lélekszáma, a magyar GDP teljesítménye körülbelül két százalékot képvisel - tette hozzá.

A dollárbaloldal javaslata - akár hozzá nem értésből, akár tudatos, rossz szándékból fakad - nem kevesebbet jelent, mintsem, hogy minden magyar embert megfosztanának az országnak jogosan járó uniós fejlesztési források 98 százalékától - összegzett.

El a kezekkel Magyarországtól! El a kezekkel a magyar emberektől! El a kezekkel a magyar európai uniós fejlesztési pénzektől! - szólított fel a politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!