TV műsor

DK: ne játszanak orosz rulettet a 3-as metrón utazók életével!

Belföld, 2017.03.03

A 3-as metró felújítását haladéktalanul meg kell kezdeni, Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester pedig "ne játsszon orosz rulettet az emberek életével" - szólított fel pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője.

Mint mondta, közérdekű adatigénylés eredményeként megkapták az utóbbi hat év adatai, amelyek alapján ez idő alatt 171-szer kellett lezárni meghibásodás miatt a vonal valamely szakaszát, 165 késést okozó forgalmi zavar történt, ebből 71 alkalommal kellett a közlekedési vállalatnak külső beavatkozást kérnie, és 10 olyan eset történt, amit a katasztrófavédelem tűzesetként könyvelt el.

A DK szerint egyetlen tűzeset is megengedhetetlen a 2-as metrón, nemhogy ennek a tízszerese - fogalmazott a politikus, aki szerint "ha Orbánon és Tarlós Istvánon múlik, még évekig utazhatunk életveszélyben a 3-as metrón, abban reménykedve, hogy talán nem történik tömegkatasztrófa".

Gy. Németh Erzsébet szerint "mára az is kiderült, hogy az orbáni bosszú elérte a 3-a metrót", hiszen az olimpiai pályázat bukása után visszavonták azt a kivitelezői tendert, amelynek keretében elindulhatott volna júniusban a metróvonal déli szakaszának felújítása.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!