Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)

Belföld, 2020.03.29

(OS) - Digitális parlamentet! Szél Bernadett Alaptörvény-módosítást nyújtott be annak érdekében, hogy a parlament veszélyhelyzetben is megőrizhesse működőképességét. Ennek legkézenfekvőbb módja a több ország által alkalmazott digitális ülésezés és távszavazás. Cseh Katalin európai parlamenti képviselővel együtt azt kérik a magyar képviselőktől, hogy a parlament szükségtelen kiiktatása helyett tegyék azt működőképessé a járvány idejére is.

A Fidesz egyik fő érve a beterjesztett és heves vitákat kiváltó felhatalmazási törvény mellett az volt, hogy a parlament a veszélyhelyzetben akadályoztatott az ülésezésben, így nem tudja majd újra és újra felhatalmazni a kormányt a rendeletek fenntartására. Gulyás Gergely szerint ahhoz, hogy a parlament elektronikus formában folytathassa a munkáját, Alaptörvény-módosításra lenne szükség.

Bár álláspontunk szerint az Alaptörvény jelenlegi formájában is lehetővé teszi a virtuális jelenléttel járó parlamenti munkát, ha a kormány szükségesnek tartja, kérjük, szavazzák meg az Alaptörvényhez frissen benyújtott kilencedik módosítást, amely elektronikus kommunikációs eszköz segítségével tenné lehetővé az Országgyűlés működőképességének megőrzését veszélyhelyzet idején is.

Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!