Édes álmok, mesefigurák ölelésében

Belföld, 2022.01.26

Az, hogy ki mennyire lesz jó alvó, már gyermekkorban kiderül.

Gyerek ágynemű Egyrészt attól függ, hogy milyen a habitusa, de sokban befolyásolja az alváshoz való viszonyunkat az is, hogy gyerekkorunkban milyen szokásokat alakítottunk ki. Szerepe van ebben a gyermekkorban használt ágyneműknek is, amivel sok örömet okozhatunk a kicsiknek, és könnyebbé tehetjük számukra a pihenést.

Milyen ágyneműt érdemes választani a gyermekeinknek?

Az ágyneműk anyagát tekintve legtöbbször a pamut és a flanel, valamint a krepp anyagból készült szetteket találhatjuk meg az üzletekben. Minél kellemesebb a tapintása egy ágyneműnek, annál szívesebben töltjük benne az időt, ami az éjszakai alvás tekintetében nem is olyan rövid.

Fordítsunk figyelmet arra, hogy a választott ágynemű anyaga jó nedvszívó képességgel rendelkezzen, gyermekek esetében ez különösen fontos. Valamint az is, hogy egy kellemes tapintású, jól szellőző, természetes anyagból készüljön. Ugyanis a jó minőségű alapanyaggal megelőzhetjük a későbbi bőrproblémákat.

Válassz gyermekednek különleges mintájú, kellemes színű ágyneműt

Mikor nyugovóra térünk, megfontolandó olyan színeket választani, melyek nyugtató hatással bírnak. Pihentetik a szemünket és segítenek minket abban, hogy minél hamarabb elérjünk egy nyugalmi állapotot. Gyermekeink esetében sincs ez másként, hiszen a mindennapos óvodai és iskolai stressz kipihenésére az alvás a legjobb gyógymód.

Sokkal jobb szájízzel teszik mindezt, hogyha számukra is tetsző, szép mintákban és kellemes színekben pompázó ágyneműben tehetik mindezt. Így megkönnyítjük a saját dolgunkat is, hiszen az esti ágyba terelés egyszerűbb lesz. Egy számukra kedves minta segítségével segítjük idegrendszerük megnyugvását és a ráhangolódást az elcsendesülés óráira.

A legmenőbb mesefigurás ágyneműk nem csak gyerekeknek valók

A gyerekek és a felnőttek életében is fontos szerepet játszanak a különböző mesék, mert a kicsik ezekben találják meg problémáikra a megoldási mintákat. A felnőtteknek pedig azért nagy segítség, mert így néhány perc nyugalomhoz juthatnak a mindennapi sürgés-forgásban. Gyakorló szülőként igyekszik mindenki követni a legújabb meséket és a trendeket, ezek pedig ma már megjelenhetnek a hálószobában is, hiszen számos ágynemű szetten találkozhatunk velük.

A különleges minták nem kell, hogy a minőség rovására menjenek. Ne köss te sem kompromisszumot, válassz mindig bőrbarát és tartós anyagból készült ágynemű huzatokat. Ezek egyik ismérve, hogy sok-sok mosás után sem veszítenek a színükből, illetve a formájuk sem deformálódik. Minél természetesebb, annál jobb, igyekezz kerülni a vegyszerrel kezelt textíliákat. Ma már minden terméken feltüntetik származását és kezelési módjait, győződj meg ezekről vásárlás előtt.

Úgy gondolod, hogy nagy gyerekként neked is épp egy ilyenre van szükséged? Válasz egy menő mesefigurás ágyneműhuzatot, amihez szép álmokat kívánunk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!