Egyéves a vérellátó szolgálat állandó véradópontja

Belföld, 2023.12.01

Egyéves az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) állandó véradópontja a Sugár üzletközpontban, a tavaly ilyenkor átadott helyszínen a nyitás óta 10 522-en regisztráltak véradásra, közülük 1560-an első véradóként.

Tavaly decemberben azzal a céllal nyitott meg a véradópont, hogy az OVSZ Karolina úti vérellátó intézete mellett a főváros pesti oldalán lakóknak és az agglomerációban élőknek is elérhető távolságban biztosítson fix véradási lehetőséget - olvasható az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Az egyéves évforduló alkalmából jelen volt Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki vért is adott.

A közlemény idézi Nagy Sándort, a vérellátó szakmai főigazgató-helyettesét, aki azt mondta, naponta 40-50 véradótól vesznek vért a véradópontban, a nyitás óta 10 522-en regisztráltak véradásra, közülük 1560-an első véradóként.

A Sugár üzletközpont 2. emeletén minden hétköznap 12 és 17.30 között lehet vért adni. A születésnapi hónapban az első kétszáz véradónak mozijegyet adnak, valamint a véradók között OVSZ-es nyereménycsomagot is kisorsolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!