Éjszakai kialvatlanság, fáradt nappalok

Belföld, 2020.01.11

A megfelelő pihenés mindenki számára nagyon fontos. Emberi létünkből adódóan az alvás elengedhetetlen a megfelelő testi és lelki frissességünknek.

Kialvatlanság A kiváló mentális működésünkhöz szükséges a napi 6-9 óra alvás, hiszen enélkül nem volnánk képesek elvégezni napi tevékenységeinket, nem tudnánk figyelni és koncentrálni az iskolában vagy munkahelyünkön.

De mit tegyünk, ha az előírt és megfelelő időt alszunk, de mégis kialvatlanok és fáradtak vagyunk egész nap?

A napközbeni levertségünk egy összetett mentális és testi problémánk lehet. Okozhatja ezt egy teljes kimerülés, amit a rengeteg munka és a kevés pihenés okozhat. Ilyenkor egy nagyobb pihenés, környezetváltozás, nyaralás sokat segíthet az emberen. Az új ingerek, új közeg esetleg új emberek megismerése egy újabb lendületet adhat nekünk. De alulmotiváltságunk is fáradtabbá tehet minket. Ilyenkor érdemes új célokat vagy új dolgokat kipróbálni. Egy új sport egy új hobbi új erőt adhat nekünk.

A testi fáradtság mellett lelki fáradtság is lehet a probléma, ami minket gyötör. Ilyen forrás lehet munkahelyünk. Ülőmunka végzés során a testi fáradtságon mellett a lelki fáradtság nagyobb. A kollégák, a főnök, a stressz. Összetett problémák érnek minket. Ilyenkor szintén érdemes egy hosszabb pihenőt kivenni, de ha ez sem segít úgy érdemes munkahely váltáson gondolkozni. Az új munka új kihívások és új közeget teremthet nekünk, ami újabb motivációt adhat számunkra. Álláshirdetés Kaposvár területén is bőven található, az említett oldal az ideális munka megtalálásában segít nekünk. Ha megvan a szimpatikus munka, akár azonnal online is képesek vagyunk jelentkezni rá.

A pihenés mindenki számára fontos, nem szabad pihenés rovására a munkát előtérbe tenni, meg kell találnunk az ideális egyensúlyt.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!