Elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere

Belföld, 2021.09.14

Két év fejlesztés és több mint hat hónap sikeres tesztüzem után hivatalosan is elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere, melyhez a jövőben bármely magyar vagy nemzetközi felsőoktatási intézmény csatlakozhat.

A Magyarországon elsőként, tíz végzősnek e-diplomát adó Milton Friedman Egyetem által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ezek a diplomák egyelőre nem válthatják ki a papíralapú okleveleket, de a munkáltatók számára hiteles információt ad a diploma megszerzéséről és annak tartalmáról, gyakorlatilag valós időben.

Kiemelték: a munkaerőpiacon is hamarosan alapkövetelmény lesz, hogy pár kattintással ellenőrizhetővé váljanak a végzősök diplomái, ugyanakkor a hallgatók szabadon rendelkezhetnek, hogy kiknek engednek hozzáférést a feltöltött oklevelekhez.

A rendszer - amely a tisztán magyar tulajdonban lévő Dlabs Kft. csapatának fejlesztése - rendkívül gyors, kényelmes, környezettudatos, hitelesített, anonimizált, biztonságos, úgynevezett blokklánc technológián futó és a Milton Friedman Egyetem hallgatói számára teljesen díjmentes - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!