Elkészült a Nagyváradi úti kerékpárút Gyulán

Belföld, 2023.08.02

Elkészült a Nagyváradi úti kerékpárút Gyulán, amelyet nettó 157 millió forint uniós támogatásból, három hónap alatt építettek meg - közölte Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.

Mint mondta, a műszaki átadás-átvétel lezárult, most kezdődik a kerékpárút forgalomba helyezési eljárása. "A nagyjából egy hónapig tartó procedúra alatt már lehet közlekedni a frissen elkészült kerékpárúton, de azt mindenki csak saját felelősségére használhatja az engedély kiadásáig" - húzta alá.

A kivitelezést a helyi DBD-Bau Kft. végezte alig egy kilométeren; 260 méteren elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút; 400 méteren önálló kétirányú kerékpárút, egy rövid szakaszon pedig kétoldali kerékpársáv épült. A beruházás része volt egy helyen a csapadékvíz-elvezetés rendezése is.

A Nagyváradi úti kerékpárút része lesz a már meglévő, a népszerű Körös-parti üdülőhelyre, Városerdőre vezető hálózatnak, és rácsatlakozást biztosít arra a kerékpárút-hálózatra, amelyen el lehet jutni Szanazugba, amely a környék másik népszerű, Körös-parti üdülőhelye - jegyezte meg a városvezető.

Az önkormányzat egymilliárd forintot nyert el korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből, a forrásból a kerékpárút mellett a 19. századi polgárházat, az úgynevezett Ladics-házat és a Százéves Cukrászdát újítják fel; azok a kivitelezések jelenleg is zajlanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!