Elkezdte a béruniós aláírásgyűjtést a Jobbik Szegeden

Belföld, 2017.08.21

Az európai bérszintek kiegyenlítése érdekében indított aláírásgyűjtést a Jobbik augusztus 20-án. A szegedi Csillag téren hétfőn a párt helyi szervezete is megkezdte az akciót.

Összesen egymillió uniós polgár aláírására lesz szükség ahhoz, hogy az Európai Parlament napirendjére tűzze a kérdést – mondta Tóth Péter, az ellenzéki párt szegedi országgyűlési képviselő-jelöltje a Jobbik standjánál megtartott sajtótájékoztatón. Az úgynevezett európai polgári kezdeményezés elindítását azért tűzte ki célul a párt, hogy az európai bérunió a közösség alapelvei közé kerüljön.  Az „Egyenlő munkáért, egyenlő bért” szlogen jegyében arra a törekvésre hívják fel a figyelmet, hogy megállítsák a fiatalok elvándorlását hazánkból és a kelet-európai régióból. Ha ugyanis egyenlők lennének a bérek az EU-n belül, senkinek nem lenne érdeke elhagyni hazáját, szeretteit csak azért, hogy magasabb jövedelme legyen.

Az európai polgári kezdeményezés elindításához, ahhoz hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a kérdést, legalább hét uniós tagországban egymillió érvényes aláírást kell gyűjteni jövő májusig. A magyarországi ellenzéki párt Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban és Észtországban keresett szövetségeseket. Lengyelországban nem párt, hanem a legendás Szolidaritás szakszervezet gyűjti az aláírásokat. Tóth Péter elmondta azt is, hogy zajlik egy béruniós plakátkampány is, amit egy magánszemély kezdeményezett és finanszíroz. Ennek örülnek, és remélik, hogy ez a figyelemfelkeltő plakát is segít majd nekik a kellő számú szignó összegyűjtésében. Szegeden egyébként kedden délben a Széchenyi téren a nagyposta előtt állítják fel az aláírásgyűjtő pultot.  

Cikk: SzGy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!