Eloltották a nagykanizsai üzemi tüzet

Belföld, 2017.06.21

Eloltották a GE fényforrás üzletágának nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktárban szerdán keletkezett tüzet - közölte Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője MTI-vel.

A 11 ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben kétezer négyzetméteren pusztítottak lángok. A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját biztonságban kivitték. A lángokat a tűzoltók lokalizálták, így sikerült megakadályozni, hogy a tűz továbbterjedjen.

A tűz keletkezésekor az épületben mintegy száz ember tartózkodott, mindannyian elhagyták a raktárt. Az oltáshoz Zalakarosról, Pacsáról, Marcaliból, Keszthelyről, Zalaegerszegről, továbbá Lentiből, Nagyatádról és Kaposvárról is érkeztek tűzoltók. Az utómunkálatokat a nagykanizsai tűzoltók a végzik a raktárépületben.

A közlés szerint a tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A GE kommunikációs osztálya korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a GE fényforrás üzletágának nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktár második emeletén keletkezett a tűz. Az épületet sikeresen kiürítették, nem sérült meg senki. Az üzem környezete nem volt veszélyben. A GE mindenben együttműködik a hatóságokkal a tűz okainak kivizsgálásában - írták.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!