Erdei Zsolt a sör helyett inkább a fröccsre esküszik

Belföld, 2018.08.14

Erdei Zsolt, becenevén "Madár" lesz a fővédnöke az augusztus 18-án és 19-én rendezendő szegedi Fesztivál Kupának. Ebből az alkalomból rövid látogatást tett a bokszeseménynek helyet adó Móra Parkban, ahol most a dínók uralják a terepet.

Erdei Zsolt Eb-címért bokszol Magyarországon Az egykori sikeres profi ökölvívóval természetesen a szakszövetség munkájáról is beszélgettünk.

  • WR: Érdeklődve figyelte ezeket a hatalmas állatokat, melyek most a Móra Ferenc Múzeum bejáratát „őrzik”. Netán nagy dinórajongó?

  • EZS: A kisfiam minden dinófajta nevét megtanulta, így természetesen sok minden rám is ragadt. Kedvem volna megnézni a kiállítást, de sajnos alig van időm, mióta átvettem a Magyar Ökölvívó-szakszövetség vezetését.

  • WR: Miért szakított mégis időt arra, hogy elvállalja a fővédnökségét ennek az amatőr versenynek?

  • EZS: Ez egy kiváló kezdeményezés, népszerűsíti a mi gyönyörű sportunkat, ide vonzza a fiatalokat és a szüleiket, testközelből láthatják az ökölvívás minden szépségét. Nekem kötelességem minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy megmutassuk az ökölvívás minden oldalát, az emberek közé vigyük azt a szellemiséget, ami csak ránk jellemző.

  • WR: Mint a szakszövetség elnöke most próbálja a korábbi ellentéteket elsimítani. Hogy látja, sikerült már valami eredményt elérnie?

  • EZS: Elég nehéz helyzetben vettem át a szövetség vezetését, hiszen a profik és az amatőrök között finoman szólva nem volt felhőtlen a viszony, amikor elkezdtem a munkát. Próbálok közvetíteni a két fél között, hiszen én amatőrként kezdtem, és profiként vonultam vissza. Lényegében minden sikeres amatőrnek ezt az utat kéne bejárnia, ám mintha a profik nem lennének tisztában azzal, hogy az amatőrök alapozzák meg az ő sikereiket.
  • WR: Mióta ön és Kovács „Kokó” István visszavonultak, nincsenek felépített versenyzők, nagy gálák, melyek főmeccsein magyarokért szurkolhatunk.

  • EZS: Igen, ma már nem lehet olyan jól keresni a profi boksszal, mint a mi időnkben. Kokó és én jókor voltunk jó helyen, és persze rengeteg munkát fektettünk a karrierünkbe. Manapság hatalmas a konkurencia, és nem csak a boksz világában. Egyre több verekedős, egyszerre rúgó és ütő liga jön létre, és sok amatőr ökölvívót csábítanak el ezek.

  • WR: Úgy tudom, a Fesztivál Kupa első napjára ellátogat majd Szegedre. A Móra Park szomszédságában, a rakparton akkor tartják a kézműves sörök fesztiválját. Megkóstol majd néhányat ezek közül?

  • EZS: Elképzelhető, de én alapvetően fröccsel oltom a szomjamat, ha olyan meleg van, mint mostanában.
(Webrádió)

Címkék

Erdei Zsolt Móra Park
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!