Evezős Eb - Csapatot hirdetett a hazai szövetség

Belföld, 2024.03.20

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) kihirdette az április 25. és 28. között Szegeden sorra kerülő evezős Európa-bajnokságon, valamint kontinentális olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattán szereplő válogatott névsorát.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a párizsi olimpiai részvételéért zajló versenyen a normálsúlyú egypárevezősöknél Gadányi Zoltána és a kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz szállhat vízre, míg a könnyűsúlyú kétpárevezősöknél a Bene Dorottya, Szili Dorina páros és a Szőllősy Balázs, Galcsó Vencel kettős küzdhet a Maty-éren. A férfi PR1 kategóriában pedig Pető Zsolt paraevezősnek szurkolhatnak a kilátogatók.

Az eddigiektől eltérően a kvalifikációs regattán résztvevők nem indulhatnak az Európa-bajnokságon, így a kontinenstornán a normálsúlyúaknál Bácskai Máté bizonyíthat egypárban, a férfi kormányos nélküli ketteseknél a már rutinosnak számító, 2017-ben világbajnok Simon Béla, Juhász Adrián duó, női kétpárevezősben pedig a Preil Vivien, Zsíros Janka páros állhat rajthoz. A férfi négypárevezősöknél Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf és Ujhelyi Mihály, a férfi kormányos nélküli négyesben Kerekes Krisztián, Hopp Márton, Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs kapott helyet.

A könnyűsúlyúaknál a kétszeres Eb-győztes Galambos Péter versenyezhet egypárban, női kétpárban Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter. A férfi ketteseknél a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Szabó Bence, Furkó Kálmán páros, míg férfi négypárevezősben a Demkó Mátyás, Fenyődi Tamás, Kertész Keve, Szigeti Ferenc összeállításnak szavazott bizalmat a hétvégi Szegeden rendezett válogató eredményei alapján a MESZ elnöksége.

A jegy- és bérletértékesítés már elkezdődött a párizsi olimpia előtti egyik legfontosabb sportági versenyre, amelyre több mint 30 ország 600 sportolója érkezik. Az eseményen a hazai egyetemek nyolcasai megmérkőznek egymással az először sorra kerülő Egyetemek Regattáján.

Magyarország legutóbb 54 éve rendezett felnőtt evezős Eb-t, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a nők küzdelmének.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!