Evezős Eb és olimpiai kvalifikáció - Cseh Ottó: Szeged felkerült a nemzetközi versenyek térképére

Sport, 2024.04.28

Véget ért a négynapos szegedi evezős Európa-bajnokság, illetve olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regatta, a záróünnepségen pedig átadták a szervezői zászlót a bulgáriai Plovdiv városának.

A záróceremónián Annamarie Phelps, a sportág európai szövetségének elnöke átadta Magyarország valaha volt legnagyobb evezős eseményének szervezéséért és lebonyolításáért az Európai Érdemérmet Cseh Ottónak, a hazai szövetség (MESZ) elnökének, illetve Szántó Évának, a MESZ általános alelnökének, aki egyben a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságának a tagja.

"Csodálatos négy napon vagyunk túl, szerintem a magyar csapat mindent megtett, amit megtehetett. Két érmet vártunk és kvótát, ebből egy érem sikerült, de természetesen a kvóta miatt csak ma estig vagyunk szomorúak. Nagyon kemény három hét vár még azokra, akik ismételten próbálkoznak majd Luzernben. Abban bízom, hogy Svájcban fogjuk megszerezni azt a kvótát, amit egyébként itt Szegeden szerettünk volna" - mondta az MTI-nek a záróünnepséget követően Cseh Ottó, majd hozzátette, hogy nagyon pozitív és jó visszajelzéseket kaptak a szervezők az Eb-szervezést illetően. "Azt gondolom, hogy Szeged felkerült a nemzetközi evezős versenyek térképére, és nemcsak a pályát, hanem a várost, az embereket és a hangulatot is megszerették."

A négynapos sporteseményen többek között részt vett és díjat adott át Sulyok Tamás köztársasági elnök, Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-győztes vívó, valamint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is kilátogatott a szegedi Maty-érre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!