Ezért a vihargyújtó a tél ásza!

Belföld, 2020.01.20

A weben és a hazai dohány üzletekben is rengeteg féle és fajta öngyújtót árulnak, ezek közül azonban csakis egy olyan típus van, amely kiemelkedőbb a többinél.

Vihargyujtó Hogy miért pont a vihargyújtó a legkülönlegesebb, miért jobb, mint a többi, na meg hogy mi másra van szüksége egy igényes szivarosnak, azt a következő sorokból megtudhatja.

Kezdjük azonban az alapoknál: az eszközök

Legyen szó kezdő vagy rutinos szivarosról, ugyanazokra az eszközökre van szüksége. Nyilvánvaló, hogy a szivarozáshoz egy szivar és egy a meggyújtásához szükséges eszköz mindenképp kelleni fog. Persze a lista nem ilyen rövid. A szivarokat ugyanis feltétlenül megfelelő körülmények között kell tárolni. Ha nem figyelünk oda a tárolásukra, azt bizony csúnyán meg tudják bosszulni. Egy nem megfelelően tárolt szivar kiszáradhat, vagy túl nedvessé is válhat, mindkét lehetőség nagyban csökkenti az ízélményt. Tehát ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor szükségünk lesz egy humidorra, mellé pedig egy hygrométerre és egy párásítóra.

A szivarok esetében azonban nem csupán az a fontos, hogyan tároljuk őket, de az is, hogyan és mivel gyújtjuk meg, illetve mivel készítjük elő. A szivarozást nem a rohanó embereknek találták ki, ugyanis már csupán a szivar előkészítése és meggyújtása időigényes elfoglaltság. A szivart szivarvágóval kell előkészíteni, a meggyújtásához pedig szivargyújóra lesz szüksége. Nem, egy egyszerű műanyag öngyújtó nem felel meg erre a célra, ugyanis az nem képes megfelelően meggyújtani a szivart. Nem szabad megfeledkezni a hamuzóról sem, itt is a szivaroknak kialakított darabok között kell válogatni.

Ne ijedjen meg! A sok gyártó sok fajta elv szerint dolgozik, ez egyet jelent azzal, hogy olcsó, elegáns és funkcionális eszközökből is rengeteget lehet találni, hiszen minden márka más-más dolgokat tart fontosnak a gyártás során. Egy azonban a szivaros kiegészítőkkel kapcsolatban biztos: a gyújtók közül a szivargyújtó a legjobb.

Miért pont a vihargyújtó?

Míg minden más eszköz és kiegészítő esetében csak azt tudják tanácsolni még a legtapasztaltabb szivarosok is, hogy válasszon ízlése szerint a boltok kínálatából, addig ez nem mondható el az öngyújtókról ilyen könnyedén. Az öngyújtótól ugye alapvetően azt várjuk el, hogy meggyújtsa azt, amit kell. Na de mi van akkor, ha mi épp a zuhogó esőben és szélviharban, a teraszon szeretnénk rágyújtani egy kellemes zamatú kubai szivarra? Egy egyszerű műanyag gyújtó sajnos nem lesz képes a munkáját rendesen végezni. A Humidorshop.hu-nál kapható vihargyújtó azonban a legszélsőségesebb körülmények között is könnyedén végzi a dolgát. Nem beszélve arról, hogy kényelmesebb a fogása is.

Van olyan eszköz is persze, amiből nem elég egy!

Ezt a legnagyobb szivarosok üzenik. Ha szándékában áll nem csupán egyedül élvezni a szivarozás megnyugtató élményét, akkor hamuzóból és szivarvágóból érdemes többet is beszerezni. Ahogy pedig egyre gyarapodnak a szivarjainak a száma, úgy kell majd újabb és újabb humidorokat is beszerezni. De hát mit lehet tenni? A szivarosok élete már csak ilyen!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!