Fackelmann Istvánt indítja a Jobbik Szegeden és környékén

Belföld, 2017.09.12

Ásotthalom alpolgármesterét, nyugdíjas falugazdászt, agrármérnököt fogja indítani egyéni jelöltként az országgyűlési választásokon a Jobbik Szeged 2-es választókerületében – jelentette be Toroczkai László, a párt alelnöke, Ásotthalom polgármestere kedden.

Fackelmann István indításával egyrészt üzenni szeretnének a nyugdíjasoknak, másrészt a vidéki Magyarországnak a párt vezetői – mondta Toroczkai László, a jelöltet bemutató sajtótájékoztatón. Sokáig tartott, mire kiválasztották a leginkább megfelelő jelöltet, hiszen a Jobbik vezetői azt szerették volna, ha maga Toroczkai méretteti meg magát, ám ő ígéretet tett települése polgárainak, hogy 2019-ig Ásotthalom polgármestere marad. Később maga Toroczkai kérte fel alpolgármesterét az országgyűlési választásokon való indulásra. Az mondta Fackelmann Istvánról, hogy egy bátor ember, aki szembe mer szállni a hatalommal egy igen durvának ígérkező választási kampányban.

A jelölt először kikérte a családja véleményét, és miután felesége és két lánya is támogatásáról biztosította, elvállalta a jelölést. A család egyébként kétlaki, Ásotthalmon egy erdei tanyán állatokat tartanak, gazdálkodnak, de van Szegeden is lakásuk. Fackelmann István családja egyébként felsővárosi, magyar és sváb felmenőkkel rendelkezik. A rendszerváltás előtt belépett az MDF-be- később politizált a Magyar Nemzeti Fórumban, azután lett a Jobbik képviselője az ásotthalmi képviselő-testületben. Fackelmann Istvánt egyébként több ciklus óta mindig beválasztják a testületbe, legutoljára ő kapta a legtöbb szavazatot az egyéni jelöltek közül.

Fontos célnak tartja a fiatalok elvándorlásának megállítását, híve a déli határra felhúzott kerítésnek, és maga is nyugdíjas lévén az idős emberek képviseletét is ellátná a magyar parlamentben. Fackelmann István egyébként meghonosította Ásotthalmon a batátát, és most már ennek a különleges növénynek a magyarországi központja a település. Az oktatásban a mezőgazdasági ismeretekre, a honvédelmi tudnivalókra, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztésére helyezné a hangsúlyt. A másik Szegedet is magába foglaló megyei egyéni körzetben Tóth Pétert, a párt helyi önkormányzati képviselőjét indítja a Jobbik.    
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!