Fejleszteni kell Szeged infrastruktúráját az ellenzéki képviselőjelöltek szerint

Belföld, 2021.09.16

Félbemaradt infrastrukturális fejlesztések jellemezték Szegedet az utóbbiévtizedekben – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Binszki József, aDemokratikus Koalíció ellenzéki képviselőjelöltje.

Binszki József Az előválasztás egyébként a hétvégén indul, amelyen Tóth Péter jobbikos jelölt szerint a legkisebb települések lakói is részt vehetnek.

Szeged 21. századi fejlődési pályára állítása az egyik legfontosabb feladata lesz egy új kormánynak – mondta a DK jelöltje, Binszki József. Ez azért nagyon fontos, mert megfelelő infrastruktúra nélkül végzetesen lemarad Szeged és környéke más régióktól. Több kereskedelmi útvonal kiépítése kezdődött meg az utóbbi évtizedekben a városban, ám ezek többsége nem fejeződött be.

Az egyik ilyen a Medencés Kikötő, amely arra lenne hivatott, hogy összekösse a tiszai hajózási útvonalakat a közúti szállításokkal. Mivel azonban az E5-ös út becsatlakozása nem valósult meg, a kikötő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egy új kormánynak mindenképpen pótolnia kéne ezt a hiányosságot, ezért Binszki József szerint csak egy kormányváltás adna új lendületet a folyami hajózásnak Szegeden.

Szintén az összetett szállítási útvonalakba való becsatlakozást segítené, ha újra lenne Szegeden Ro-La terminál. Az úgynevezett „gördülő országút” lehetővé tenné az áru kirakodását és tárolását olyan csomópontokban, ahol a vasúti és közúti közlekedés találkozik. Valaha volt ilyen terminál a városban, de sajnos megszűnt, ezért ennek újraindítását is fontosnak tartaná a képviselőjelölt. Jobban ki lehetne használni a repülőtér adottságait is, hiszen jelenleg a leszállópálya rövidsége miatt korlátozottan veszik igénybe személy- és teherszállításra a légi kikötőt. Az aszfaltcsík meghosszabbításával és egyéb fejlesztésekkel olyan kereskedelmi központtá lehetne alakítani a szegedi repteret, ami vetélkedhetne más hazai városok légikikötőivel.

Tóth Péter, a Jobbik képviselőjelöltje arról beszélt, hogy két nap múlva elindul az előválasztás, ami azt jelenti, hogy szeptember 18-a és 26-a között személyesen és online szavazhatnak azok, akik fontosnak tartják, hogy a legesélyesebb jelölt szálljon szembe a kormánypárt embereivel a tavaszi parlamenti választáson. Tóth Péter elmondta, hogy a legkisebb településeken is ott lesznek azok a sátrak, melyekben le lehet adni a voksokat.

A Jobbik politikusa szerint a Csongrád-Csanád megye 2-es körzetben - ahol ő indul - fontos lesz a politikai tapasztalat felmutatása. Ellene az a Mihálik Edvin indul, akinek még nincs túl nagy rutinja a politikában, ráadásul az őt jelölő Momentumnak sincs még nagy tapasztalata a magyar közéleti csatározásokban. Fontos azonban, hogy a polgárok döntsék el, kik induljanak a Fidesz jelöltjei ellen, és hogy az előválasztáson győztes politikus mögé beálljon minden ellenzéki párt az adott körzetben.
(Webrádió)

Címkék

Binszki József Tóth Péter DK Jobbik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!