Fidesz: Gyurcsányék már rég eltörölték volna a rezsicsökkentést

Belföld, 2022.07.21

A baloldal már rég eltörölte volna a rezsicsökkentést, amely minden magyar családot és nyugdíjast véd - kommentálta a Fidesz az ellenzéki pártok új rezsiszabályokkal kapcsolatos nyilatkozatait.

"Gyurcsányék már rég eltörölték volna a rezsicsökkentést" - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Azt írták, az a baloldal beszél most, amelyik már a kezdetek óta ellenezte a rezsicsökkentést és azóta is az eltörlését követeli. A baloldal a háború és az energiaválság közepette is arról beszél, hogy a rezsicsökkentés "hülyeség", hagyni kellene, hogy az egekbe emelkedő piaci árat fizessék az emberek.

A most bejelentett új rezsiszabályokkal is minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés. Egy átlagos fogyasztású család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja meg az áramot és a valós piaci ár tizedéért a gázt - hívták fel a figyelmet.

A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg - olvasható a kommünikében.

A Fidesz kiemelte: a rezsicsökkentés fenntartása Európában egyedülálló intézkedés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!