Fidesz-kongresszus - Nagy István: a magyar vidék most is készen áll!

Belföld, 2021.11.14

A magyar gazdák a munkát mindig elvégezték és a magyar vidék most is készen áll, van elég erő és akarat ahhoz, hogy jövő tavasszal a Fidesz-KDNP megnyerje a választást - hangsúlyozta Nagy István agárminiszter a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán vasárnap.

A miniszter a magyar gazdáknak mondott köszönetet, amiért a járvány időszakában is helytálltak, így minden nap volt "friss kenyerünk, ételünk és italunk".

Kijelentette: a magyar gazdák a munkát mindig elvégezték és a magyar vidék most is készen áll.

"Van elég erő, van kedv, van akarat és vannak jó célok ahhoz, hogy jövő tavasszal megnyerjük a választást" - hangsúlyozta.

Értékelése szerint a magyar mezőgazdaságban egy évtizede olyan kedvező folyamatok történnek, amelyek érdemben járulnak hozzá az egész magyar nemzetgazdaság erősödéséhez.

Szerinte az elmúlt kormányzati ciklusok során a mezőgazdaság látványosan fejlődött, ami a világjárvány ideje alatt is megmutatkozott, hiszen a hazai élelmiszer-termelés sikeresen vette az akadályokat, a megnövekedett igényeket is zökkenőmentesen ki tudták elégíteni. Ebből is látszik, hogy a magyar agrárium ütésálló, és az évről-évre növekvő teljesítményre stabilan támaszkodhatunk - hangoztatta.

Kiemelte: a kormány a virágzó gazdaságok, kis- és középvállalkozások érdekében dolgozik, amelyek a motorját adhatják falvaknak és kisebb városoknak.

Azt szeretnék, hogy jó legyen vidéken élni, lehessen ott boldogulni, pozitív jövőképpel rendelkező cégek, elégedett munkavállalók és mind több erős agrárgazdaság építse a jövőt - mondta.

Jelezte: míg korábban 1500 milliárd forintos volt a vidékfejlesztési keret, addig az idei évtől 2027-ig tartó időszakban 4265 milliárd forintot fordíthatnak erre, háromszorosát a megelőző időszak lehetőségeinek.

Szerinte ez olyan mozgásteret enged a magyar agrárpolitikának és a vidékfejlesztésnek, amelynek mértéke korábban elképzelhetetlen volt.

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy ez olyan egyedülálló értékalapú közösség kongresszusa, amely korábban és a jövőben is alapértékeire kíván építeni, azoktól nem tántorítható el. Ez az ellenzéki oldalon viszont nem így van - tette hozzá.

Véleménye szerint 2010 óta nagy eredményeket értek el a gazdaságban és a társadalomban, azelőtt azonban nem jó dolgok történtek sem a társadalomban, sem a gazdaságban. A baloldalnak a romakérdés nem volt más, mint "nyomormarketing", beszéltek róla, de nem tettek ellene semmit. A kiszolgáltatottság fenntartása, a vidéki élet leépítése volt a cél - fűzte hozzá.

Kiemelte: 2010-ben a magyarok abban biztosak voltak, hogy az elmúlt nyolc év kiszolgáltatottságából elég volt, elég volt a szembenállásból, inkább egymás mellé kell állniuk. Azért kezdtek el dolgozni, hogy Magyarországon mindenkinek elérhető legyen a tisztességes élet - jelentette ki.

Ma az eredmények egyértelműek, a vidéki élet már nem hátrány, és jóval több roma dolgozik - mondta. Sztojka Attila hangsúlyozta: a romák visszakapták az önbecsülésüket, a hitet és a reményt, hogy képesek részt venni a gazdasági és társadalmi folyamatokban; lehetőséget és esélyt kaptak, és éltek ezzel.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke a kormány fiatalokat érintő intézkedéseit méltatta. Kiemelte: 2010 előtt 43 ezer, tavaly viszont már csak 23 ezer volt a terhességmegszakítások száma. Szerinte ezért a kormányt, Orbán Viktor miniszterelnököt és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert illeti köszönet.

Úgy fogalmazott: 2006 októberében "a gyurcsányi terror" célja az volt, hogy rettegjenek, a gyáva azonban az, aki fél és elszalad, a bátor hiába fél, ott marad.

"Mi vagyunk azok, akik maradunk. Nekünk nem kell Európába tartanunk, hiszen mi Európa szívében vagyunk, elég, ha védünk és kitartunk" - mondta. Megjegyezte: ha a kislánya Saroltaként látta meg a napvilágot, "nem Charlotte-ként fogják eltemetni", a magyar parlamentbe pedig nem fognak "Közel-Keletről betörni", a magyar vízért, levegőért "nem kívánunk sorba állni", ahogy "a magyar létért sem elnézést kérni".

Hangsúlyozta: a Fidesz és a Fidelitas 25 éve együtt van, ha pedig a Fidelitason múlik, együtt is maradnak, csatasorba állnak.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP) , a főváros XVI. kerületének polgármestere szerint a jövő évi választáson két alternatívából lehet választani: a Fidesz vagy a rombolás.

Budapesten szerinte már két éve látható, hogy milyen, amikor az új baloldal hatalomra került. A baloldal, ha tehetné, hitelt venne fel, mindent eladna, még a Városházát is, és adót emelne - mondta. Úgy ítélte meg, hogy a baloldali kormányzás is ilyen lenne.

Karácsony Gergely főpolgármestert vezetésre alkalmatlan háttérembernek nevezte, egy bábnak, akit rángathatnak. A fővárosban a vezetése alatt kosz, rendetlenség és hajlék helyett hajléktalanok vannak - jelentette ki.

Szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az önkormányzati választás után "megvásárolt két MSZP-s polgármestert", így a fővárosban már az van, amit ő mond. Ugyanez lenne országos szinten - tette hozzá. "Van most ez az M.Z.P. nevű ember, majd megvásárolnak egy-két képviselőt, és majd megint Feri mondja meg, hogy mi legyen" - mondta, hangsúlyozva, hogy ezt meg kell akadályozni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!