Fidesz: folytatódik a közfoglalkoztatás

Belföld, 2014.04.24

A közfoglalkoztatás folytatódik, sőt a kormány a tavalyinál négymilliárddal többet, összesen 184 milliárd forintot fordít rá - kommentálta a Fidesz az MSZP alelnökének csütörtöki szavait.

Gúr Nándor sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánynak csak addig fontos a közfoglalkoztatottak magas számának fenntartása, amíg az politikai érdekeit szolgálja. A szocialista politikus ezért választási közfoglalkoztatásnak nevezte a téli közfoglalkoztatást.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: a szezonális téli közfoglalkoztatás értelemszerűen véget ér, ahogyan azt eredetileg is tervezték.

Májustól - a tavalyival megegyezően - több mint 140 ezer embernek ad munkát a közfoglalkoztatás, a létszám pedig nyáron tovább fog emelkedni - írták.

Hangsúlyozták egyúttal, hogy a Fidesz kitart a közfoglalkoztatás és annak alapelvei mellett: "a közfoglalkoztatásra szükség van, mert enélkül egész térségek és települések lennének segélyre ítélve".

Ugyanakkor a közfoglalkoztatás csak átmeneti megoldás lehet - folytatták -, ezért is kötötte össze a kormány a programot szakmai képzésekkel és iskoláztatással, a munkanélküliek felének ugyanis legfeljebb általános iskolai végzettsége van.

A májusban megalakuló új Országgyűlés és új kabinet folytatja és továbbfejleszti a közfoglalkoztatást, hogy még több ember találja meg a helyét a munkaerőpiacon - közölte a Fidesz sajtóirodája, hozzátéve: céljuk, hogy Magyarország még jobban teljesítsen a foglalkoztatásban, a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött legyen, a munkanélküliség pedig tovább süllyedjen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!