Folytatódik a kerékpárút-hálózat fejlesztése Tatán

Belföld, 2024.04.04

Tatán megkezdődött a városba érkező kerékpárutakat összekötő szakasz építése mintegy két kilométer hosszúságban - közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházásra 300 millió forintnyi, uniós forrásból származó támogatást nyertek el. A kivitelezés során a Fényes fürdőtől a Tópart utcáig alakítanak ki kerékpárutat.

Részben meglévő, alacsony forgalmú közutakon jelölik ki az útvonalat, az Alkotmány utcától az Által-ér patakig pedig önálló kerékpársáv épül. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházás várhatóan jövő nyáron fejeződik be.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A vármegyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, továbbá a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!