Folytatódik a Ludovika Szabadegyetem

Belföld, 2024.02.20

Folytatódik a tavaszi félévben is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem névre keresztelt, nyitott előadássorozata.

Az egyetemnek az MTI-hez eljutatott közleménye szerint az idén tízéves előadássorozat továbbra is kéthetente keddenként, 18 órától várja az érdeklődőket az Oktatási Központban.

A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterének előadásain szó lesz egyebek mellett a biohadviselésről, bioterrorizmusról, az amerikai választási rendszerről és Európa biztonságpolitikájáról - írták a közleményben.

A tavaszi félév első előadásán, kedden Bányász Péter, az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Kiberbiztonsági Tanszékének egyetemi docense A közösségi oldalak árnyoldalai címmel tart előadást.

Ezt követően, március 5-én Veres Balázs, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense a biohadviselésről, bioterrorizmusról osztja meg nézeteit a hallgatósággal.

Április 23-án Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára beszél a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a rendészetben, május 7-én pedig Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár fog előadást tartani Európa biztonságpolitikájáról.

Regisztrálni a https://ludevent.uni-nke.hu/event/3689/ linken lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!