Fütyülés és vita Juhász Péter szegedi sajtótájékoztatóján

Szerencsejáték, 2017.03.21

A magyar közéletet jellemző korrupcióról szóló sajtótájékoztatót hirdetett meg az Együtt az egykori megyeháza épülete elé kedd délutánra, ám a Fidelitas helyi aktivistái nem akarták, hogy zökkenőmentesen menjen le az esemény.

Juhász Péter sajtótájékoztató Szegeden - 2017.03.21.
Juhász Péter az Együtt elnöke megválasztása óta először tartott sajtótájékoztatót Szegeden, és mindjárt emlékezetes maradt az esemény azok számára is, akiket egyébként nem igazán érdekelt a tájékoztató témája. A Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete előtt ugyanis az újságírókon kívül megjelent egy 5-6 fős csoport is, akik közül egy fiatalember kiabálni és fütyülni kezdett, ahogy Juhász belefogott a mondandójába.

Juhász gyanúsnak nevezte, hogy a közszolgálati televízió stábja is elment az eseményre, így sejtette, hogy tudtak a provokátorok érkezéséről.  Az ellenzéki párt elnöke ekkor technikai szünetet kért, kollégáját megkérte, hogy rögzítse mobiltelefonjával a történteket, ő maga pedig saját telefonját bekapcsolva odalépett a helyi Fidelitas aktivistáihoz, és arról érdeklődött, tudják-e kiket szolgálnak a cselekedetükkel?

A síppal is rendelkező legaktívabb aktivista elmondta, hogy Bajnai Gordon korrupciója ellen tiltakoznak, mire Juhász megkérdezte, mi köze van neki a volt miniszterelnökhöz? Ezután azt kérte számon a fiatalember Juhászon, miért tették tönkre a nemzeti ünnepet március 15-én a fütyülésükkel? Juhász erre elmondta, hogy nem a nemzeti ünnepet zavarták, hanem Orbán Viktort, akinek korrupt kormánya védi az olyan politikusokat, mint Rogán Antal.

Egymás lekorruptozása után folytatódott a sajtótájékoztató, de még ekkor is néha közbekiabáltak az aktivisták. Juhász ekkor megjegyezte, hogy szegény fiatalok nem tudják, hogy olyan politikusok érdekeit védik, akik tönkre teszik az országot. Olyan átlátható vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését követelte, melyben nem pusztán a politikus vagyonát kell megadni, hanem azokat a céghálókat is, melyekben érdekeltek. A letelepedési kötvények ügye is azt mutatja, hogy a törvény elfogadása előtti napon is bejegyeztek külföldön olyan céget, mely aztán megbízást kapott a kötvények értékesítésére.

A haverok kiszolgálása, a közvagyon elcsaklizása szinte rutinszerű művelet lett a mai közéletben – mondta Juhász Péter, ezért mindenképpen le kell váltani a jelenlegi kormányt. A Fidelitas aktivistái ekkor is zajongtak egy kicsit, ám a különlegesre sikerült sajtótájékoztató ezzel véget is ért, majd Juhász Péter és stábja elindult egy másik rendezvényre. Az aktivisták ezt követően békésen elvonultak a helyszínről.   

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!