Fűzvölgyön, Nemesnépen és Ramocsán is lesz időközi választás

Belföld, 2022.06.25

A Zala megyei Fűzvölgyön, Nemesnépen és Ramocsán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak vasárnap.

Fűzvölgyön a korábbi polgármester halála miatt írták ki az időközi polgármester-választást. A tisztségért négy jelölt - Cseh Miklós, Maurer László, Schmidtné Kovács Margit és Varga Krisztina - indul. Ugyanakkor a képviselők száma a testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent, ezért önkormányzati képviselőket is választanak. A három mandátumra hat jelölt pályázik: a független polgármester-, illetve képviselőjelöltekre 108 választó egy szavazókörben adhatja le a voksát - közölte az MTI-vel Dancsné Müller Mónika körjegyző.

Nemesnépen Dénes Zoltán és Nagy István független jelölt indul a polgármesteri posztért. A négy képviselői helyet tíz független jelölt - köztük Nagy István polgármesterjelölt - szeretné betölteni. A mandátumokról 119 választó dönthet egy szavazókörben. A választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület feloszlott - mondta el az MTI-nek Stokker Balázs körjegyző.

Ramocsán ugyancsak feloszlott a képviselő-testület. Dósa Judit és Pahocsa Balázs szeretne a község vezetője lenni, míg a két önkormányzati képviselői helyért - Pahocsa Balázzsal együtt - négyen indulnak. Valamennyi jelölt független, a kevesebb mint félszáz lelket számláló falu választási névjegyzékében 23-an szerepelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!